Контакт-центр (0372) 931 904, (067) 44 48 104
 
Контакт-центр (0372) 931 904, (067) 44 48 104

Пресрелізи

07.10.2022 / 08:23

За доставку газу буковинці заборгували майже 55 мільйонів гривень

Споживачами газу в Чернівецькій області є 234 тисячі родин. Станом на 1 жовтня, населення області заборгувало за послуги розподілу газу - 54,8 млн грн. Попри те, що розділення платіжок за газ та його доставку відбулось понад два роки тому, 5,4 тисячі клієнтів компанії ще жодного разу не сплатили за розподіл енергоресурсу.

Плутанини в розрахунки додали, як нещодавні зміни постачальника газу, так і інформаційні повідомлення в ЗМІ, які невірно тлумачить проєкт постанови уряду щодо розрахунків за розподіл газу.

«Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку проведення розрахунків за послуги розподілу природного газу» вносить зміни в алгоритм розподілу коштів між учасниками ринку. Однак не передбачає змін у взаємодію споживачів газу з АТ «Чернівцігаз» - ні в частині надання послуг компанією, ні в частині розрахунків споживачів за надані послуги», - пояснює Голова Правління АТ «Чернівцігаз» Віктор Горда.

В умовах війни, АТ «Чернівцігаз» приділяє максимальну увагу модернізації першочергових об’єктів критичної інфраструктури для проходження осінньо-зимового періоду. Компанією замінено 16,57 км газопроводів, з яких 10,75 км в населених пунктах області оновлено та 5,82 км у місті Чернівці. Окрім цього оновлено п’ять ШГРП та 1300 комбінованих регуляторів тиску.

Виконувати усі критично важливі роботи на газорозподільній системі, газовики можуть лише за умови належного рівня оплати за послуги розподілу газу.

«Агресія росії заподіяла серйозної шкоди економіці. Тому, своєчасні розрахунки за комунальні послуги є надважливими. Адже це не тільки дає можливість працювати підприємствам, а й сплачувати податки, а отже зміцнювати оборону держави», - продовжує Віктор Горда.

З початку року, АТ «Чернівцігаз» сплатило 88,5 млн грн податків та обов’язкових відрахувань. До державного бюджету компанія перерахувала – 60,5 млн гривень, в тому числі й військовий збір. До місцевого бюджету надійшло 28 млн гривень.

Ми вдячні споживачам, які знаходять можливість сплачувати за розподіл газу. Звертаємося до всіх наших клієнтів, з проханням погасити заборгованість до початку опалювального сезону. Оплачуючи рахунки вчасно, ви не лише підтримуєте економіку держави, а й долучаєтесь до допомоги ЗСУ та наближення перемоги України.

ДОВІДКА

Акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. АТ «Чернівцігаз» обслуговує 8 840 км газопроводів. У 2021 році  підприємство протранспортувало близько 333,3 млн м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 230 тисяч сімей Чернівецької області та близько 3 тисяч підприємств, установ і організацій. АТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1100 осіб.

РГК - технологічна компанія, що розробляє операційні, виробничі, інжинірингові та R&D рішення для газорозподілу. Наші проєктні центри, виробничі потужності і логістична мережа забезпечують сучасним обладнанням потреби української газової інфраструктури та інтегровані з глобальними ринками.

 Голова Правління АТ «Чернівцігаз» Віктор Горда про ситуацію з розрахунками та Постанову КМУ 

Джерело: